tisdag 18 maj 2010

Milan 3-0 Juventus; En bra avslutning

Tack Dida. Tack Favalli. Och sist, men inte minst, TACK Leonardo. Valde att skriva detta inlägg lite mer annorlunda och med fler bilder..

Första halvlek..

1-0: En utmärkt assist från Seedorf till Antonini, han missar inte en chans då han driver med bollen fram till zebrornas mål med två juvespelare efter honom, och där Buffon står halvt skakigt och lyckas inte få tag på bollen när han sträcker sig.. Där blev det mål i den 14:e matchminuten, Antoninis första mål för oss. Det som var vackrare än målet var den hyllning Leo fick då Antonini sprang fram till honom och bar upp honom, sen kommer resten av lagkamraterna.. Kramkalas i San Siro, gråtkalas (?) hemma hos mig. Tårarna bara rann av glädje, den där synen var obetalbar, kan inte ens tänka mig hur jag skulle ha reagerat om jag var där och kollade matchen live.. Får rysningar nu!
*******************************************************************************

2-0: Mindre än en kvart efter det första målet börjar det hetta till igen, denna gång var det Ronaldinho som kommer från höger sida med hjälp av Patos samarbete, driver med bollen och han skjuter och HAN NÄTAAAAR utan tvekan och med 100% självsäkerhet! Milanfansen jublar, juvefansen kokar. Lagkamratena samlas och kramas, Ronnie bockar och bugar och dansar lite samba som "pricken över i:et".

Första halvlek tar slut och grabbarna går självsäkert in i omklädningsrummet efter en rödsvart dominerande halvlek och får beröm av Leo...
********************************************************************************
Andra halvlek..
Buffon pallade inte trycket, in kom Manninger samt Camoranesi istället för Salihamidzic (som fick avsluta Juve-karriären på ett mindre "fint" sätt)
En bit in i halvleken får Favalli lämna planen för sista gången som en Milanspelare, och in kommer Sandro..

3-0: Återigen var det Ronaldinho som får glänsa som han gjorde den senaste matchen mot den gamla damen.. Ett stabilt skott som den tidigare, som denna gång också ledde till mål. 3-0! Pegah jublar, Milanfansen jublar, Juvefansen kokar och börjar lämna arenan medan de inser att de inte har en chans att komma tillbaka i matchen, trots de farliga lägena de haft...
********************************************************************************


Matchen börjar närma sig sitt slut, de rödsvarta lugnar ner sig till skillnad från tidigare och sedan får Ronaldinho lämna planen (han kanske också bar Milantröjan för sista gången? Hmm..) Ännu en fin syn då han kramar om Leo. Tårarna kommer fram igen.. Och sen var det dags för Dida att ta farväl då han blev utbytt mot Abbiati...

**********************************************************************************

En fin match ..
Grazie per tutto Leonardo. Sempre con voi!

/ Pegah Milanista

3 kommentarer:

 1. SHIT VAD SKÖN MATCHANALYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  grattis grattis, respekt

  SvaraRadera
 2. tårar.. gulligt. tror De flesta milanfansen fick det. bra skrivet i allafall.! :)

  SvaraRadera
 3. Äntligen är säsongen slut. Plågsamt att ännu en gång behöva få se Inter lyfta liga pokalen. Coppa Italia har de också vunnit och är nu i CL final, väldigt plågsamt. Dock är det välförtjänt.

  Säsongen då?
  Ja, den är helt klart mer än godkänd.
  Med den rostiga trupp och den oerfarne tränaren man hade inför säsongen trodde jag att Milan bäst skulle komma 12a.
  Men Leonardo lyckades få liv i gubbarna, framförallt i halvfyllot Ronaldinho.
  Milan slutade tillslut 3a och på vägen hann man få stryk med hela 4- och 2-0 av Inter, 4-0 av ManU. Fast man vann ju även en del viktiga matcher också, 2-3 mot Real madrid och 3-0(x2) mot Juventus!

  Nu är säsongen slut och den sympatiske och underbara människan, scouten och tränaren Leonardo lämnar oss. Tack för allt och lycka till i framtiden!
  "Pantern" Dida har även han spelat sin sista match. Tacö för allt, du är en sann legend!
  "Beppe" Favalli är en annan spelare som lämnar oss. Även han får ett tack.
  Kanske även Ronaldinhos sista match, hoppas inte det. Behöver väl inte förtydliga varför jag vill att han stannar?
  Återstår att se vem som blir Leos ersättare och vem som blir Didas.
  Galli, Rijkaar, Lippi(Tassotti) ska man tro media är det någon av dessa som tar över Milan. Anyone will do FÖRUTOM Lippi;)

  Onyewu har förlängt sitt kontrakt :). Yepes är sedan en tid tillbaka klar så någon MB-värvning lär det inte bli. Möjligtvis en uppflyttning men ingen värvning.
  Storaris kontrakt går ut nu i sommar och han lär inte få nytt, Monstermålisen får nog stanna i Doria. Milan måste alltså bla handla in en målis om man inte väljer att flytta upp DOnnarumma.
  Romas kontrakt går också ut.
  Även "Superpippos" kontrakt går ut nu i sommar.

  *Säsongens vinst: 2-3 mot Real Madird.
  *Säsongens förlust: 4- samt 2-0 mot Inter.
  *Säsongens spelare: Ronaldinho

  -Ska bli väldigt intressant att se vad som händer med Milan i sommar. Ser fram emot ännu en plågsam säsong utan titlar men med en del spänning, underhållning och fina mål!

  FORZA MILAN!

  // Rui Costa#10

  SvaraRadera