söndag 9 maj 2010

Inför Genoa - Milan; En tom fotbollsarena..

Om ungefär en timme är det avspark på Stadio Luigi Ferraris..

En vinst idag skulle säkra våran 3:e plats, samt CL-plats..
Vi lär bli bjudna på en fin match, och jag tror att denna match och säsongens sista (nästa vecka mot Juve) avslutas fint tillsammans med Pato & Nesta (ja, ni läste rätt!!) som gör comeback.. Båda spelarna är inkallade till dagens match, Pato startar, men Nesta sitter på bänken!

Genoa, Italiens äldsta fotbollslag ligger just nu på 8:e plats i ligan, har inte lika mycket på spel som vi har.. och de spelar deras sista hemmamatch för säsongen idag.. Utan åskådare.
Inga milanisti eller genoafans får ta plats på läktarna för att kunna heja på deras favoritlag.. Detta beror på ett knivdåd som skedde för 15 år sen (år 1995), då en genoasupporter knivhöggs ihjäl av en milansupporter.. Och sedan dess har det inte spelats matcher mellan Genoa och Milan på den stadion.. Förrän idag. Ungefär 400 milanfans beräknades att vara på plats och kolla på matchen, men det blir inga supporters som blir insläppta, alltså spelas dagens match bakom stängda dörrar på grund av säkerheten, i en tom arena, utan högljudda supporters som kollar på..
Det låter läskigt! .. Men det ska inte hindra oss från att ta hem 3 poäng!

Startelvan: Dida; Abate, Thiago Silva, Favalli, Antonini; Flamini, Pirlo, Gattuso;
Pato, Borriello, Ronaldinho.

Avspark:
15.00
Dagens match ses via stream..

FORZA MILAN,
med eller utan stödet från supportrarna!!
/ Pegah Milanista

1 kommentar:

  1. synd att ni inte vann! fint inlägg.

    SvaraRadera