söndag 14 november 2010

Inför Il Derby della Madonnina; NU ÄR DET DAAAGS!!

Hela denna vecka har jag tänkt på denna match, matchen mellan två lag, matchen mellan två stadsrivaler, matchen mellan de blåsvarta och de rödsvarta... Nämlingen matchen mellan de två storlagen INTER och MILAN!
Så nu får ni hålla i er och läsa vad en skrivsugen Pegah har att säga inför denna match..

Jag ska börja med att skriva att jag återigen inte tippar någonting inför denna match!
För att vara helt ärlig vet jag inte vad jag ska skriva, vet ingenting, vet bara att ikväll smäller det, och det är ingen vanlig fotbollsmatch, det är KRIG. Känner mig ännu värre och ännu mer nervös än vad jag gjorde inför Real Madrid matchen, den känslan var ingenting jämfört med vad jag känner nu.. Kan knappt mitt egna namn för tillfället.. Ni må tror jag överdriver eller skojar, men nej så är det verkligen inte!

En annan anledning till varför denna match är så viktigt, är för att det är ingen som tror på oss.. Och för att jag tror att vi rödsvarta verkligen är ute efter en stor hämnd med tanke på de två mötena förra säsongen som slutade 4-0 och 2-0 till de blåsvarta (tyvärr) och gjorde mitt liv till ett helvete ett långt tag framåt.. Hittills vet jag 2-3 personer som har sagt att de håller på Milan (förutom alla Milanisti). Och inga fler! Alla säger "Milan kommer få i sig, Inter kommer latcha och göra lekstuga" hit och dit, osv.. Sorgligt, verkligen..
Det kanske bara är jag som har fått höra det? Meen samtidigt är jag inne på Club Calcios facebook-sida och ser att det är ganska många som håller på Milan ändå.. Och att vi har många Serie A-tittare som stöttar oss, grazie! Jag hoppas på det bästa, verkligen.. Tycker verkligen det är dags för oss, Milan, den absolut vackraste delen av Milano, att visa de blåsvarta merdazzurrri vart skåpet ska stå! I detta fall - vart de 3 poängen ska ta vägen! Det är mycket viktigt om vi ska fortsätta pressa Lazio, som just nu är etta, ja, ni läste rätt, vi är inte etta i denna fantastiska liga längre, det är Lazio med 25 poäng.. Och vi är bara 3 poäng ifrån! En sak som glädjer mig är att Merdazzurri för tillfället har 20 poäng, alltså har de ingen chans att bli etta ikväll, oavsett hur matchen slutar!

Ibra i den rödsvarta tröjan mot sitt gamla Inter..
Jag tror ingen kan känna den känslan han har just nu.. Kvällens match kommer bli en av de jobbigaste matcherna för honom under hela hans fotbollskarriär.
Såg på en intervju igår på TV10 där han blev intervjuad av Ola Wenström, då frågar han: "Att byta från ett lag som Inter till Milan är ingen lätt byte"
Då svarar Ibra - "Det är det som är själva utmaningen. Jag gjorde inte det för att jävlas med någon eller för att göra någon illa. Jag fick ett erbjudande från Manchester City också, men i slutet blev det Milan."
"Varför valde du Milan?"
- "Manchester eller Milan? Vad väger mest? Vad skulle du själv valt?" - Grande Ibra!
Inter Ultras grupper har planerat ett och annat mot Ibra ikväll, har hört att de planerar att slänga bland annat 30 kg tomater på honom om de får chansen, och de lär ha skapat en och annan hat-ramsa.. Om Ibra inte gör bra ifrån sig ikväll kommer jag sjävklart att förstå honom. Sånt här är inte lätt, och definitivt inte när han är fullt medveten om att halva arenan är fylld med "Ibra-haters" som kommer försöka psyka honom och förstöra hans koncentration medan han gör sin grej på plan. Det är väldigt synd och väldigt respektlöst tycker jag.. Men sånt händer, Ibra du klarar dig, du är stark! Och så länge du har på dig Milantröjan och spelar tillsammans med mina rödsvarta lagkamrater kommer jag alltid att skydda dig. Love.

Truppen: Abbiati, Amelia, Antonini, Bonera, Jankulovski, Nesta, Papastathopoulos, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Abate, Ambrosini, Boateng, Flamini, Gattuso, Pirlo.
Otillgängliga spelare: Oddo, Inzaghi, Oduamadi, Pato

Milans troliga startelva enligt milannews.it (4-3-1-2):
Abbiati
Abate - Nesta - Thiago Silva - Zambrotta
Gattuso - Pirlo - Ambrosini
Seedorf
Robinho - Ibrahimovic

Inters otillgänliga spelare (skador): Muntari, Mariga, Maicon, Samuel, Motta

Inters troliga startelva enligt milannews.it (4-3-1-2)
Julio Cesar

Cordoba - Lucio - Materazzi - Chivu
Zanetti - Stankovic - Obi
Sneijder
Eto'o - Milito


Milans troliga startelva enligt Gazzettan (4-3-2-1):
Abbiati
Abate - Nesta - Thiago Silva - Antonini
Gattuso - Pirlo - Ambrosini
Seedorf - Ronaldinho
Ibrahimovic

Så som gazzettan ställer upp så är det Antonini som ersätter Zambrotta i försvaret, sen har vi Seedorf & Ronaldinho som 2 trequartisti vilket innebär att Robinho får börja på bänken.
Har grubblat över hur startelvan kommer se ut.. Hela dagen!
Vill att matchen ska närma sig, men ändå inte.. Nervööööst!
Kan inte tänka mig hur stämningen är just nu i Milano, hetare än helvetet!

Snart smäller det, ungefär 3 timmar kvar till avspark!
Matchen visas på TV4sport, sändningen börjar 20.00 men matchen sparkas igång 20.45 såklart! Ska kolla på matchen med ungefär 13 personer, varav 5 milanisti och resten interisti.. Detta ska bli spännande!
DAI MILAN, DAI RAGGAZZI, JAG TROR PÅ OSS!!
FORZA MILAN, NU, IMORGON OCH FÖR ALLTID!!


/ Pegah Milanista

9 kommentarer:

 1. Blir glad av att du har vår logga framför eran.. de talar om vem som är store bror =)

  SvaraRadera
 2. Respektlöst att ge Ibra lite hat som han förtjänar att få ;) Lika "respektlöst" som era fans beteende mot Mourinho när han kom till San Siro och då har Mourinho inte orrat runt sig i Milan, Juve och Inter. Mourinho svarade med en trippelgest.. Vi får se vad Zlatan svarar med. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. VILKET JÄVLA INLÄGG!!!!!!! ryser när jag ser delen om ibrahimovic d va fint skrivet hoppas ni vinner ikvell ;)

  SvaraRadera
 4. Otroligt bra skrivet!
  Jag känner exakt som dig, är jättenervös att jag inte vet vad som kommer att ske när matchen går i gång!

  Forza grande milan <3

  SvaraRadera
 5. MiladMilanista9314 november 2010 18:25

  Lol ni kan inte skylla på zlatan när han vill spela för oss håller med dt är respektlöst att hålla på sådär hoppas han gör hål i er idag FORZA

  SvaraRadera
 6. resultat 1-3, zlatan 2mål, robinho och eto 1mål

  SvaraRadera