måndag 18 oktober 2010

Milan 3-1 Chievo; Underbart!

En vaken Pato, en assisterande Zlatan, 3 poäng, tillfällig serieledning & sist men inte minst; en Robinho som nätar för första gången för oss rödsvarta och firar det med att pussa tröjan! 3-1 blev slutresultatet!

Det såg fint och samtidigt farligt ut i början av matchen.. Pato var spelsugen och redan när det knappt hade gått en minut fick ankan in ett farligt skott som Sorrentino lyckades rädda.. "Tur för han" tänkte Chievofansen - men de anade inte vad den ankan skulle göra med dom senare under matchen..

1-0 - Comeback-målet:
Med full fart framåt mot Sorrentino som vaktade Chievos guldgruva fick Ibra en passning från springande Antonini.. När han först sköt bollen mot Ibra trodde jag aldrig att han skulle hinna få tag på den, men det gjorde han! Och istället för att diva med bollen slog han en crossboll mot Pato som tog emot och sköt bollen med högerfoten.. IN I MÅÅÅL!! Mycket vackert!

2-0 - Det kvicka målet: Zlatan faller på Chievos planhalva och får en frispark.. Här blev till och med jag lurad, vilket samarbete av Ibra och Pato.. Efter att Ibra legat på gräset och gjort spelet "stillastående" lyckades han ändå snabbt ställa sig upp och passa bollen fint och kvickt till Pato som står lite längre fram bland 4 gulklädda Chievospelare.. Sorrentino hade sprungit ut ur målet och han var lika oförberedd på Patos anfall som mig själv kan jag tänka mig.. Målet var öppet och bollen gick in.. 2-0! Ännu en gång tack vare Ibra och Pato. Duktigt grabbar!

2-1 - Självmålet: Efter att Ibra presterat bra och stått för 2 assist kom matchens tabbe.. Motsåndarlaget fick en hörna som inte slutade så bra för våran del.. Ibra var tyvärr den som nuddade bollen sist innan den gick in i mål. Det gör inget Ibbe, vi älskar dig ändå!

3-1 - Det efterlängtade målet: Jag njöt när jag såg detta mål, det var otroligt underhållande! Det som Ronaldinho och Robinho gjorde mot motståndarna med hjälp av varandra, det kallas för att latcha! De 4 springande gulingarna kunde inte hindra våra brassar från att göra det dom gör bäst.. Ronaldinho passar fram till en löpande Robinho som blir bemött av Sorrentino som ivrigt försöker få tag på bollen (lite komiskt), men Robban lyckas komma undan och lyckas skjuta in bollen i mål från en ganska svår vinkel.. Men va vänta lite.. MÅÅÅÅL!! ROBINHO! Äntligen gosse.. Nu är du en i "la famiglia".. Hoppas att ditt självförtroende är på topp efter det målet, inte många skulle ha lyckats med det.. Underbart!

Övrigt...
Matchens osis:
Bentivoglio får gult kort efter att ha sparkat ner Thiago Silva som olyckligtvis blir utburen på bår.. DIN JÄVEL!! På grund av omständigheterna och tisdagens match mot Real skulle jag gett Chievospelaren rött kort för den fula handlingen.. Vi behöver dig Thiago!! Men som tur är så kommer han vara uttagen i truppen inför tisdagens match, men hans medverkande är fortfarande osäkert.. Håller tummarna hårt för att han ska vara på plan mot Madrid, krya på dig!

Matchens broder: Abbiati! Ännu en gång gör han dunder ifrån sig, och Amelia behöver inte ens komma nära fotbollsplanen så länge Abbiati har Milantröjan på sig.. Jag som milanista är väldigt nöjd med hans insatser och vill dessutom ge han extrem cred för den fina dubbel-räddningen han gjorde! Ni har väl inte glömt att målvaktens roll i matchen gör en stor skillnad på slutresultatet? Bravo Christian, bravo!

En härlig kväll på San Siro som slutade underbart efter uppehållet, hade längtat efter matchen & den gjorde både min dag och kväll, så jag gick runt med en lugnande känsla inför tisdagens stormatch mot Real..
Fan vad härligt det känns att vara Milanista. Grazie raggazzi!

Två bilder från lördagskvällen som passar in perfekt till detta inlägg!

/ Pegah Milanista

1 kommentar:

  1. HÄRLIGT PEGAH!! grazzie.
    tycker robinho börjar komma in i allt nu. ge järnet mot real!

    SvaraRadera