fredag 9 juli 2010

Bläckfisken Paul!

Alla har hört talas om honom..
Den fantastiske bläckfisken Paul som bor i ett akvarium i Oberhausen, Tysklandm har kunnat förutspå vinnaren i Tysklands matcher - och hittills har han haft rätt 6 matcher i rad!
Hur vet man vilket landslag han väljer?
I akvariumet där han bor finns det två matlådor, och i båda matlådorna finns det en flagga, och Paul gör sitt val genom att sitta på den matlådan som han tror vinner.

Inför semi-matchen Tyskland-Spanien valde han Spanien som vinnare, och på onsdagskvällen vann Spanien över Tyskland med 1-0 och gick vidare till final.
Och nu riktas tyskarnas hat emot Paul för att han valde Spanien, det har förekommit hån mot både Paul och hans mamma, och i tyska tidningar stod det om hur folk talade om hur gott Paul skulle smaka om han blev grillad.. Taskigt!

För er som kollade på EM 2008 kanske minns Paul? Även då var han en succé då han förutspådde flera matcher och hade rätt, förutom när det gällde finalen, då också mellan Tyskland och Spanien. Paul valde Tyskland som vinnare, men då var det Spanien som tog hem segern och vann.

Nu har han två matcher kvar att välja:
Holland-Spanien & Uruguay-Tyskland.
Läste i tidningen idag att hans två val blev Spanien och Tyskland..
Troligtvis var detta hans sista "tippning" med tanke på hans ålder. En bläckfisk kan bli upp till 3 år och Paul är 2,5 år gammal...

Här kan ni se när Paul väljer VM-vinnarna:

Och det leder till dagens fråga: Tror ni att Paul har rätt om att Spanien vinner VM?

/ Pegah Milanista

5 kommentarer:

 1. tror inte en bläckfisk bestämmer det, även om han haft rätt innan.
  så mitt svar är Nej!

  SvaraRadera
 2. Jag tror faktiskt på spanien denna gång för att de lyckades vinna över GERMANYY!!!

  SvaraRadera
 3. Holland vinner!

  SvaraRadera
 4. Snygg design! PERFEKT! Bra jobbat!

  SvaraRadera