måndag 1 mars 2010

Milan 3-1 Atalanta; På dem!

Han sköt, han nätade.... men han lämnade planen.. Skadad. Vad som såg ut att vara en perfekt match för våran scudetto-jakt, slutade inte så lyckligt.. Vi håller tummarna för Pato..

Första halvlek:
Bra start med bollkontroll för våran del, och Atalanta körde med anfallsspel direkt.. Ronaldinho försökte med en bici via hörna, som Atalantas målis Consigli läste av, aj aj vad nära det var! Ronnie ler och skakar på huvudet... Sen kommer Borriello med kraft, men lyckades dock inte näta.
1-0: Pato. Med en fin boll från Beckham får Ronaldinho tag i bollen på vänsterkanten, passar snett bakåtlänges till Ambrosini, som skjuter bollen som egentligen var ämnad till Borriello, men det var Pato som fick tag i bollen som ett avslut, och han skjuter med all styrka från hans högra fot, MÅÅÅÅL, och ankan flyg-slänger sig på marken!
2-0: Pato. Knappt 10 minuter senare slår han till igen! Ronaldinho står fri vid vänsterkanten (igen), får en passning av Jankulovski (som för övrigt gjorde bra ifrån sig), skjuter bollen mot Pato som ensam stod nära mål, dribblar förbi Consigli, Atalantas försvarsspelare ruschar fram, men det stoppade inte Pato från att näta! 2-0!
Och så slutade den första halvleken som förutom målen bestod av fina passningar och bra fotboll!

Andra halvlek:
Började med lika bra spel som i första halvlek.. Fråga mig inte varför, men något inom mig sa att det skulle bli ett 3:e mål, och att det skulle komma från Borriello. Kände att han var på spelhumör och var målhungrig, och han skulle inte ge upp förrän han fick vad han ville!
2-1: Valdes. Vilken löpning, och vilket mål! Trots de rödsvarta runtomkring honom lyckades Atalantas chilenare reducera genom att driva bollen ensam från planhalvan ända fram till Abbiati. Wow!
3-1: Borriello. Bonera tacklades vid straffområdet av två försvarsspelare, och domaren blåste straff, vilket blev en av matchens snackisar...
Ronaldinho blev den straffansvarige, någon mer än jag som började skratta när han tog "bestämda steg" innan han sköt straffen? Haha.. En dålig straff som Consigli fint tog emot, men en bra chans för Borriello att rycka in, han var snabb med att springa fram och visa alla vart bollen hörde hemma. I mål! 3-1.. Verkar som om jag hade bra magkänsla där efter halvlekspausen..

Perfekt, 3 mål, och på det sättet vi spelade var det klockrena 3 poäng också... Men sedan hände det oväntade..
Pato driver bollen ensam mot mål, med den farten han brukar ha.. Men vad händer då? Han tar sig om sitt högra lår och faller ner mot marken. Jag blev chockad, så jag ställde mig upp ur soffan och rusade fram till TV-rutan för att kolla på reprisen.. Tänkte inte på att han tog tag i hans lår när han föll, utan jag tänkte på allt annat förutom det, 100 tankar for runt i mitt huvud, jag trodde han hade kollapsat riktigt ordentligt.. Men så illa var det inte.
Han blev utbytt mot Abate efter han blev utbärd på båren, och matchen fortsatte.. Och 3 poäng blev det!

Hoppas bara på att våran ostoppbara anka återhäntar sig lagom till våra två viktiga matcher, mot Roma (6 mars) och United (10 mars).


Krya på dig!
/Pegah Milanista

4 kommentarer:

  1. Ac-milan la bella parte di milano? skämt. Inter = la bella parte di milano

    SvaraRadera
  2. hööööööööööööölääääääälööööf baaaarambiiinugou lilläflööööt

    SvaraRadera
  3. MILAAAAAAAAAN!!!!!! scuddetton e vår!

    SvaraRadera