lördag 12 februari 2011

Inför Milan - Parma; 3 poäng krävs!

Kvällens match är som sagt ett måste, delvis för att hålla kvar vid förstaplatsen, och för att kunna med ett bra självförtroende ta emot gästande Tottenham redan nu på tisdag, då det är dags för CL.

Just nu ligger vi på en förstaplats i ligan med 49 poäng, men bakom oss är det Napoli som spanar efter våran plats med bara 3 poäng mindre, alltså 46 poäng. Och inte nog med det så är f.d. "Loosernazionale" på en 3:e plats med 44 poäng (5 poäng bakom oss).
Alltså kan kryss eller förlust innebära stor risk för oss att sjunka ner i tabellen, om det går som planerat för både Napoli och Inter.

Sist lagen möttes var i höstas, den 2 oktober (min födelsedag!) då vi vann med 1-0, tack vare Pirlo (som tyvärr missar dagens match, läs nedan) som gjorde ett otroligt vackert mål!! Tror alla minns när Ronaldinho viftade med händerna och sa "mamma mia!"..

MILAN:
Skadeläget ser lite bättre ut, och som jag skrivit tidigare har bland annat Boateng, Nesta, Pirlo och Abate varit och tränat med laget på Milanello.
Inför dagens match väntades Nesta att starta tillsammans med Pirlo, MEN på gårdagens träning lyckades Andrea skada sig igen och just nu sägs det att han inte kommer vara tillgänglig för spel, varken imorgon, på tisdag mot Tottenham, eller 6 veckor framåt.. SUCK. Såg fram emot hans återkomst.. Nu är det bara att hålla tummarna för honom, krya på dig!
Och vi kommer inte heller att få se varken Boateng eller Abate på plan idag heller, men däremot tar LegLeg (Legrottaglie) plats i truppen efter att ha blödit mot Lazio..
Trolig startelva (4-3-1-2) enligt Gazzettan:
Abbiati;
Oddo-Nesta-T.Silva-Antonini;
Gattuso-van Bommel-Flamini;
Robinho;
Pato-Ibrahimovic

- Denna startelva som ni ser är enligt Gazzettan som sagt.
Abbiati i mål, och i försvaret har vi Oddo, Nesta, T.Silva och Antonini.. Skulle vilja se Yepes och Vilá spela idag, med tanke på att de båda är med i truppen.
I mitten har vi Rino, van Bommel och Flamini, inte det bästa mittfältet enligt mig, men det funkar, speciellt med tanke på de skador vi har just nu.. Men skulle mer än gärna vilja ha sett Pirlo där i mitten istället för van Bommel i alla fall.. Han är en spelare som inte riktigt har imponerat på mig..
Robinho som trequartista och på topp har vi Pato och Ibra, 2 spelare som enligt Allegri (och oss andra för den delen) måste kunna samarbeta bättre med varandra, sist mot Genoa såg det iallafall fint ut då Ibra stod för en assist och det var Pato som nätade. I truppen finns också Cassano, som säkert kommer få göra ett inhopp under matchens gång.

PARMA:
Ett intressant lag.. Visserligen har det inte gått bra för de, med tanke på deras 10 förluster och att de ligger på en 15:e plats i ligan..
Dock var deras 1-4 vinst borta mot Juventus ett stort plus och de flesta trodde att de verkligen skulle rycka och visa vad de går för, men den glädjen tog slut redan veckan efter då de föll hemma mot Cagliari med 1-2.
Sedan dess har de haft 3 förluster, 1 vinst, och 1 oavgjord match spelad.
Trolig startelva (4-3-3):
Mirante;
Zaccardo-Paci-Lucarelli-Gobbi;
Candreva-Dzemaili-Galloppa;
Giovinco-Amauri-Angelo

- Det ser ut som att Parmas bästa målgörare och den gamla Milanspelaren Crespo får börja på bänken idag och i anfallet ser vi bland annat den före detta zebran från Turin, Amauri, som sist blev målgörare för Parma mot Fiorentina. Han väntas spela i mitten bredvid en annan före detta zebra, Giovinco, en spelare som jag tycker att vi ska hålla ögonen på idag..
De har Calvo och Marques skadade, och Morrone avstängd.

Milanbloggen tipsar:
Tror att dagens match slutar antingen 2-1 eller 3-1 till oss. Målgörarna för oss rödsvarta är Robinho/Pato/Ibra. Och för bortalaget blir det antingen Giovinco, Crespo eller Amauri som får med sig ett tröstmål.
Avspark 18.00 på TV4sport!

Pirlo efter drömmålet.. Se målet här.

/ Pegah Milanista

2 kommentarer: