tisdag 1 februari 2011

Inför Milan - Lazio; Dags för omgång 23!

Stormöte på San Siro ikväll då vi tar emot Serie A:s treor från Rom, nämligen Lazio.

Det tidigare mötet denna säsong mellan dessa lag slutade 1-1 i Rom, vilket jag tycker var ett helt okej resultat att få med sig hem till Milano igen.
Men inför kvällens match ser läget mycket mer annorlunda ut, då vi har legat etta ett bra tag, men samtidigt har många skador, fast även många spelare värvade under vinterns transferfönster..

Kvällens uttagna spelare:
Abbiati, Roma. Antonini, Bonera, Didac Vilà, Jankulovski, Legrottaglie, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes. Calvano, Emanuelson, Flamin, Merkel. Cassano, Ibrahimovic, Oduamadi, Pato, Robinho.

Otillgängliga spelare: Boateng, Inzaghi, Abate, Zambrotta, Gattuso, Nesta, Amelia, Pirlo, Ambrosini, Strasser, Seedorf, van Bommel (avstängd).

Trolig startelva (4-3-1-2):
Abbiati;
Oddo, Bonera, Yepes, Antonini;
Flamini, Thiago Silva, Emanuelson;
Robinho;
Ibrahimovic, Cassano

- Så vi ser att skadelistan är väldigt lång och flera av de uppskrivna spelarna har varit borta ett väldigt bra tag..
Abbiati i mål, och i försvaret har vi Oddo och Antonini som ytterbackar och i mittförsvaret finns Bonera och Yepes som tillsammans gjorde bra ifrån sig mot Catania under lördagskvällen.
I mitten finns Flamini som kommer tillbaka efter sin lilla skade-period, han får då spela tillsammans med guldbrassen Thiago Silva och nyvärvade Emanuelson.
Robinho spelar som trequartista och framför honom på topp ser vi Ibra och Cassano. Dock är det inte helt 100% om det är Pato eller Cassano som startar bredvid svensken ikväll, men jag tippar nog på att det är Cassano med tanke på att Pato inte har varit den bästa att spela bredvid på sistone.. Dock får han cred för sina insatser mot Sampdoria där han gjorde 2 mål och tystade kritikerna och gjorde oss milanisti glada.

LAZIO:
Trolig startelva: (4-4-1-1)
Muslera
Lichtsteiner, Dias, Biava, Radu
Gonzalez, Brocchi, Ledesma, Mauri
Hernanes
Kozak

- Även bortalaget har haft lite skade-problem (dock inte värre än våra) och kommer ikväll till San Siro utan Floccari, Meghni, Bresciano, Rocchi och Zarate (avstängd).
Rom-laget som just nu ligger på en tredjeplats i ligan har hittills haft en säsong med 12 vinster, 6 förluster och 4 oavgjorda. Bland de 6 förlusterna fick man se en skräll-match där de mötte bottenlaget Lecce på hemmaplan, matchen slutade 1-2, fördel Lecce.
Två veckor efter det blev det inte bättre, då Lazio torskade 3-1 borta mot Bologna och fick på köpet fick anfallaren Zarate avstängd 3 matcher.
Men inför kvällens match har de fått tillbaka en liten del av självförtroendet, då de sänkte Fiorentina med 2-0 hemma i Rom under lördagen.

Spelare att hålla koll på? Om Floccari inte missade kvällens match hade jag definitivt nämnt hans namn, men ikväll måste vi se upp för anfallaren Kozak som ikväll verkar spela på topp och som dessutom gjorde 2 mål mot Fiorentina i lördags och var den som ordnade 3 poäng till sitt Lazio..

Matchen sparkas igång klockan 20.45 TV4sport, sändningen börjar 20.40
Har sett fram emot denna match hela dagen så jag hoppas på SHOW!

DAI RAGGAZI!!

/ Pegah Milanista

1 kommentar: