tisdag 14 december 2010

Bologna 0-3 Milan; Mot toppen!

Den tidiga söndagsmatchen slutade med 3 härliga poäng som vi fick med oss hem till Milano! Dai ragazzi!

Matchen i helhet tillhörde oss utan tvekan, efter Bologna blev matade med mål var det i princip inget motstånd från hemmalaget.
Redan efter 9 minuter slog vi till, genom Pirlo-Ibra-Boateng. En fin passning från Pirlos del, fram till Ibra som stod på vänsterkanten och tog emot bollen och skickade den vidare till Boateng som hårt sparkade in bollen i mål medan han rusade fram med 2 Bolognaspelare bakom sig. 0-1!

Matchens andra mål kom en bra stund senare då Ibra passar fram bollen till Robinho som i princip stod i samma position som Boateng innan 0-1 målet kom (han rusade nämligen också fram mot målet). Han hade en spelare tätt bakom sig men det hindrade inte hans kvicka ben från att springa snabbt som satan fram mot målet och skjuta in bollen bakom Viviano som hade sprungit ut i hopp om att få fånga bollen. 0-2!

Efter dessa två mål var det klart och tydligt vilka som hade kontroll på matchen. (för er som inte fattar så var det ju vi såklart..haha!)
Vi sumpade några målchanser i halvleken, och när domaren blåste av stod det 0-2 till oss.

Andra halvlek var som en repris på första halvleken, mycket bollinnehav och dominans från våran del, så det var bara att luta sig tillbaka och njuta av att se Milan mot Milan (?)..
Ända fram till Abbiati som i princip fick mig att få hjärtklappning!! Vad fan höll han på med? (Kolla länken nedan)..
Han springer ut ur mål och driver med bollen vid högerkanten, Gimenez springer rakt emot honom och får tag på bollen och skottar mot mål, och som TUR hamnar bollen inte i mål! Hahaha det var nog det roligaste jag har sett, det var helt random av honom att bara springa ut sådär från ingenstans.. Men skärpning Christian, det kunde ha kostat oss ett mål!

Matchens sista mål såg väldigt enkelt ut.. Denna gång var det Pirlo som stod för assisten när han som sagt enkelt skjuter fram bollen mot Ibra, som nästan höll på att bli nerdragen där framme vid straffområdet av motståndaren, men Ibra klarade det utmärkt och placerade bollen i mål hur enkelt som helst. En klassisk Pirlo-passning som ledde till ett klassiskt Ibra-mål. Jättefint, 0-3!

Och där tog matchen slut. Inte minutvis, utan spelvis eller hur man ska säga. Motståndet verkade ha dött under matchens gång och det fanns inte så mycket att kriga för när vi redan hade säkrat omgångens 3 poäng.
Fram till att en klantig Seedorf fällde Di Vaio, och hemmalaget tilldelades straff.
Men Abbiati läste Di Vaio rakt av och som plåster på såren för hans tabbe tidigare under matchen räddade han straffen och höll nollan. Mäktigt!


FORZA MILAN!!!!!

/ Pegah Milanista

1 kommentar:

  1. aBbiati och sina galenskaper. han hade tur denna gång

    //M

    SvaraRadera