fredag 26 februari 2010

En diss till alla som underskattar...

Vet ni vad jag stör mig på? Eller vad jag hatar? Folk som alltid underskattar.. Ska skriva ett exempel nu, som jag anser är väldigt diskriminerande.. Nämligen killar som underskattar tjejer som är fotbollsintresserade.

Vem har sagt att tjejer inte kan lika mycket om fotboll som killar kan? Eller att tjejer inte bryr sig lika mycket om fotboll som vissa killar gör? Om inte jag skrev på min blogg att jag är en tjej så tror jag inte att många skulle tro att jag är en det, varför är det så? Många har fått för sig att "tjejer inte är lika fotbollskunniga som killar". Jag säger inte att alla tycker så, eller att alla killar underskattar fotbollstjejer. Men jag och många andra vet att det finns såna personer. Vilket inte är okej.. Hur kul är det att sitta och snacka fotboll med olika tjejer och killar, och sen kommer det någon som säger "äh, orka snacka fotboll med tjejer, de fattar ju ingenting..".. Ni kanske undrar varför jag skriver detta.. Det finns 2 bra anledningar. Den ena är att det har hänt mig själv en gång. Jag tog givetvis inte åt mig av det jag fick höra, men det var inte roligt i alla fall. Den andra anledningen är att man ska lära sig respektera varandra, oavsett vilket kön man är, eller vilket lag man hejar på. Vad spelar det för roll egentligen? Får man inte gilla fotboll om man inte är insatt till 100%? Eller om man är tjej? Det är fel. Fotboll är som en slags underhållning, en hobby, något roande.. Inte till att vända det till någon diskriminerande eller taskigt, som kan såra vissa. (Detta gäller ju också andra sporter, inte bara fotboll)

De flesta känner mig som "Milan" för att jag verkligen älskar laget, jag snackar om de hela tiden, följer matcherna, skriver i bloggen, och brukar alltid vara den enda tjejen som är inblandad i killarnas fotbollssnack.. För vissa är det en stor chock, över att jag är en tjej i tonårsåldern som är såhär insatt som jag är. Varför ska det vara så? Har ni tänkt på det? Det är inte fel över att vara chockad. Men om folk skulle sluta underskatta tjejer som verkligen älskar fotboll skulle det inte vara lika många som är chockade... Tänk på det..
Men det finns ju vissa som inte är som mig. De kanske hejar på ett lag men inte följer alla matcher, de kanske inte snackar om laget hela tiden, men betyder de att de inte kan någonting då? Kille eller tjej, det spelar ingen roll. Man måste inte gå runt med lagtröjan för att få bekräftelse om att vara en trogen supporter..

Jag kan bara skriva och skriva.. Men då skulle ingen orka läsa! Men jag hoppas att ni förstår poängen i detta inlägg. Underskatta inte varandra.. Och speciellt inte tjejer.
En sak vill jag tillägga. Ett stort tack till alla som läser min blogg (även om den inte har kommit ut ordentligt och spridits till alla). Ger också credit till alla tjejer därute, som är fotbollsälskare. Låt ingen trycka ner er!

Tack för erat stöd kära läsare, och tack till alla era uppmuntrande kommentarer som verkligen gör det värt att blogga ännu mer..
/ Pegah Milanista

10 kommentarer:

 1. DUNDER pegah, DUNDER!!!! tack själv för en bra blogg

  SvaraRadera
 2. vet du vad mer som är störande? tjejjer som är medgångsfans och är ganska inkompetenta om vad fotboll egentligen är och hånar folk efter en förlust

  //arash

  SvaraRadera
 3. vet du vad som är felet med vissa tjejer ? , att de går efter utseende på spelare och därför gillar de själva laget , t.ex ronaldo i real som är bög , fattar inte hur vissa tjejer gillar honom :S

  SvaraRadera
 4. mycket bra skrivet på pegah, du vet jag är helt motsatsen till detta och det vet du från i onsdags <3

  SvaraRadera
 5. skiiiiiiiiiit bra skrivit pegah, håller med dig till 100 % och såg mig i biten "Men det finns ju vissa som inte är som mig. De kanske hejar på ett lag men inte följer alla matcher, de kanske inte snackar om laget hela tiden, men betyder de att de inte kan någonting då?" jag hejar på milan som en hejarklack, men tack vare dig vet jag lite om laget faktiskt ;)
  p.s. i love you
  (ahahhahahahaha, filmen) flummar nu.. jalla forza milan <3

  SvaraRadera
 6. TUNG DU ÄR PEGAH !
  du har så jääävla rätt !
  blir fett stolt när jag ser dig skriva nåt sånt här.

  / basta

  SvaraRadera
 7. Grattis alla läsare, ni har en underbar skribent. jätte bra skrivet, verkligen.

  SvaraRadera
 8. Mkt bra Peggi!!!

  Malin :D

  SvaraRadera
 9. rossoneri är fett snygg :D HAHAHA

  SvaraRadera